štvrtok 17. januára 2013

Vyrostla štíhlá jedlička...

... je názov českej pesničky, ktorú sme sa v decembri naučili. Keďže pochádza zo starej ruskej rozprávky, ktorú počas vianočných sviatkov vysielala nejedna televízia, jej chytľavá melódia nám neschádzala z mysle ani počas zimných prázdnin. Preto sme sa veľmi radi k nej vrátili aj po návrate do školy. 
Aby sme si ju trošku ozvláštnili, natočili sme si k nej krátky videoklip. Výborne nám na to poslúžilo naše kufríkové divadlo, do ktorého pribudli stromy, o ktorých sa v piesni spieva. Mnohí z nás si mysleli, že české "modříny" sú malé modré kvietky. Z omylu nás vyviedli internetové stránky, na ktorých sme sa dozvedeli, že je to náš smrekovec opadavý.  My už o tomto strome vieme, že má mäkké slabozelené ihličie, ktoré vyrastá v trsoch a na zimu opadáva. Šišky má drobné, kužeľovito vajcovité. Nazýva sa tiež červený smrek, lebo jeho ihlice sa pred opadaním sfarbia najprv do červena a potom do žlta. 
K úplnej dokonalosti celého videoklipu však chýbali ešte postavy VETRÍKA a MRÁZIKA, ktoré sme nakoniec vytvorili za pomoci fantázie a trochy krepového papiera. No a tu je výsledok:

VIDEO







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára